Przejdź do głównej zawartości

Funkcje bezpieczeństwa Moon

W tym artykule poznasz różne sposoby na zabezpieczenie swojego konta.

Funkcje bezpieczeństwa Moon

W tym artykule poznasz różne sposoby na zabezpieczenie swojego konta.

Bezpieczeństwo Twojego konta jest bardzo ważne. Moon oferuje kilka funkcji bezpieczeństwa stworzonych z myślą o zabezpieczeniu Twojego konta oraz środków i umożliwieniu Ci spokojnego obstawiania.

Moon obsługuje uwierzytelnianie dwuskładnikowe (2FA) z wykorzystaniem aplikacji uwierzytelniającej, co zapewnia dodatkową warstwę bezpieczeństwa.

Włączone 2FA chroni:

  • dane logowania,

  • wypłaty,

  • poufne działania na koncie,

  • inne transakcje.

Po włączeniu 2FA wymagane będzie wprowadzanie w odpowiednim czasie kodu wygenerowanego w aplikacji uwierzytelniającej w celu przeprowadzenia określonych działań.

Zdecydowanie zalecamy włączenie 2FA na wszystkich kontach.

Moon obsługuje klucze dostępu w celu szybszego i bezpieczniejszego logowania.

Logowanie za pomocą klucza dostępu sprawia, że nie musisz podawać adresu e-mail i hasła. Zamiast nich wykorzystywane są wbudowane w urządzenie funkcje bezpieczeństwa, na przykład:

  • Face ID,

  • uwierzytelnianie odciskiem palca,

  • hasło lub kod PIN urządzenia.

Klucze dostępu zwiększają zarówno bezpieczeństwo konta, jak i wygodę użytkownika.

Zarządzanie aktywnymi sesjami

Moon umożliwia wyświetlenie wszystkich aktywnych sesji konta bezpośrednio w sekcji ustawień bezpieczeństwa.

Z poziomu strony sesji możesz:

  • Sprawdzić aktualnie zalogowane urządzenia.

  • Zobaczyć aktywne przeglądarki i sesje urządzeń.

  • Zakończyć dowolną sesję, która wydaje Ci się podejrzana.

Dzięki tej funkcji zachowujesz ciągłą kontrolę nad swoim kontem.

Automatyczne wylogowanie po zresetowaniu hasła

Dodatkowe bezpieczeństwo zapewnia funkcja automatycznego zakończenia wszystkich aktywnych sesji po zresetowaniu hasła.

Chroni ona konto przed nieautoryzowanym dostępem osób trzecich, które weszły w posiadanie Twoich danych logowania.

Po zresetowaniu hasła wymagane będzie ponowne zalogowanie się na wszystkich urządzeniach.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?